Opširnije: Kraj jednog lijepog druženjaPonedjeljak je došao brzo, a s njim i posljednji dan našeg boravka u Turskoj. Da bismo imali što više vremena za obilazak Isanbula, morali smo se probuditi veoma rano, što nije izazvalo oduševljenje. Kada smo se smjestili u autobus u 6:00h ujutru, uputili smo se ka Istanbulu, našoj posljednjoj destinaciji prije povratka kući.

Opširnije: Kraj jednog lijepog druženja

Opširnije: Od Kuršumlije do MidasaDan nam je započeo rano kao i uvijek. Poslije doručka žurno smo se zaputili ka našim autobusima. Pomalo pospani, ali opet veseli stigli smo do Kuršumli džamije i mederse, smještene u starom dijelu grada. Ta prelijepa džamija sagrađena je u 16. stoljeću po nalogu sultana Selima u čast velikog vezira.

Opširnije: Od Kuršumlije do Midasa

Opširnije: Shopping day!Jutro, 8:00h, pogled kroz prozor i vedro nebo. Iznenađeni informacijom da su u Sarajevu odgođeni letovi, bili smo sretni što se nalazimo baš u sunčanom Eskišehiru. Već u 9:30h bili smo u lobiju čekajući profesorice spremni za nove izazove.

Opširnije: Shopping day!

Opširnije: Posjeta Ankari6:00h - počeo je politički dan!

Većina nas provela je besanu noć pripremajući se za upoznavanje turskih zvaničnika. Ja sam se potrudila da vam opišem naš jučerašnji dan, pa smo profesorica Merima i ja za računarom ostale do 2:00h.

Opširnije: Posjeta Ankari

Facebook stranica Prve gimnazije