Clipboard01Fondaciju SHL osnovala je grupa srednjoškolaca iz Njemačke, tako da SHL već 20-ak godina radi sa mladima i za mlade, pružajući im priliku za neformalnu edukaciju, te ostvarenje omladinskih projekata.

S ciljem omogućavanja mladima da učestvuju u učeničkim razmjenama unutar i van BiH, pokrenut je i Program razmjene učenika.
Prva gimnazija Sarajevo izabrana je za učešće u Programu razmjene učenika BiH – Njemačka, koji Fondacija/Stiftung Schüler Helfen Leben (SHL) organizuje u saradnji sa Ambasadom Njemačke u BiH. Partnerske škole Prve gimnazije na pomenutom Programu međunarodne razmjene učenika su gimnazije Karl – Maybach i Graf – Zeppelin iz Friedrichshafena.
Prva gimnazija ima veliko zadovoljstvo da na pomenutom projektu sarađuje sa Fondacijom SHL.
Kako je ovo program za učenike, svi učenici mogu učestvovati u osmišljavanju naziva Programa razmjene učenika.
Radni naziv Programa razmjene je Latinska ćuprija - Program razmjene učenika.
Na FB stranici SHL-a objavljen je poziv za dostavljanje ideja za naziv programa. Na poziv se mogu odazvati svi koji žele biti autori naziva programa i imaju ideju.

Stoga, koristimo priliku da sve učenike naše škole uputimo na sljedeći link https://www.facebook.com/SHLBiH, gdje će pronaći potrebne informacije i zajednički učestvovati u pronalaženju najboljeg naziva programa.

Facebook stranica Prve gimnazije