naslovnaTreća muška košarkaška utakmica ovogodišnjeg sportskog takmičenja "Gimnazijada" održana je između Gimnazije Dobrinja i Druge gimnazije s početkom u 13.20 sati.

Situacija je bila napeta od samog početka. Već u prvim minutama igrač Druge gimnazije Timur Ovčina daje koš. Obje ekipe su timski surađivale. Igrač Gimnazije Dobrinja Vedran Kilarić dao je koš za svoju ekipu. Ekipa Druge gimnazije postigla je još jedan koš u prvoj četvrtini. Na kraju prve četvrtine rezultat je bio 2:10 u korist Druge gimnazije.
U drugoj četvrtini situacija ostala je napeta. Na kraju druge četvrtine rezultat je bio 5:16, također u korist Druge gimnazije. U trećoj četvrtini obje ekipe su bile nesigurne. Koš ostvaruje kapiten Gimnazije Dobrinja, Dacić Haris.
Gimnazija Dobrinja se ne predaje iako je u zaostatku. Na kraju treće četvrtine rezultat je bio u 11:20 u korist Druge gimnazije. U četvrtoj četvrtini Druga gimnazija nastavlja sa osvajanjem poena. Obje ekipe se ne predaju te nastavljaju igru. Na kraju četvrte četvrtine rezultat je bio 18:28 u korist Druge gimnazije. Čestitamo Drugoj gimnaziji na pobjedi i želimo im svu sreću u daljem takmičenju.

Kapiten Druge gimnazije je zadovoljan igrom i ekipom, te mu je drago što su ušli u finale i nadaju se pobjedi.

 

NOVINAR : Gurda Ena IVa
FOTOREPORTER : Osmanbašić Lejla IVa

 

 

 

Facebook stranica Prve gimnazije