Finale ženske košarke na ovogodišnjoj Gimnazijadi odigralo se između Prve gimnazije i Katoličkog školskog centra sa početkom u 13 sati. KŠC bilježI novu, treću pobjedu na ovogodišnjoj Gimnazijadi.

Utakmica je počela vodstvom KŠC-a , a Prva gimnazija postiže prvi poen iz slobodnog bacanja. Poen je postigla Amra Nikšic. Prva četvrtina je završena rezultatom 1:5 . Košarkašice KŠC-a nastavljaju dominirati i tokom druge četvrtine, dok košarkašice Prve gimnazije polako počinju da gube koncentraciju.
Tokom drugog poluvremena, KŠC dominira u svim segmentima igre te je ubjedljivo bolji protivnik. Od poluvremena je bilo pitanje samo konačne razlike kojom će KŠC slaviti u ovoj utakmici. Pogađale su već raspoložene Hena Spahić i Ines Babić sa brojem 10. Prva gimnazija uspjela je postići jedan poen u trećoj četvrtini igre, pa je rezultat glasio 2:22.
U posljednjoj četvrtini, djevojke Prve gimnazije uspijevaju postići još nekoliko poena, te je tako u zadnjoj minuti Diala Sarajlić svojim pogotkom dovela do konačnih 7:28. Ovim rezultatom Katolički školski centar osvaja titulu pobjednika, a Prvoj gimnaziji pripalo je drugo mjesto. Čestitamo pobjednicama, kao i drugoplasiranima.
NOVINAR: Lamija Duraković, IIIe
UREDNICI: Amina Duraković, IVc
                 Hamza Čengić, IVe

FOTOREPORTERI: Aida Prolić, IVb
                          Selma Rastić, IVb
                          Amila Tihić, IVa
                          Sara Udovčić, IVa
                          Sarah Klarić, IVa
                          Amela Ibišević, IVc
                          Enis Zatega, IVe
DTP: Elma Hadžimuratović, IVa
        Naida Jažić, IVe
        Hena Musić, IVa

LEKTORISANJE: Aktiv profesora bosanskog jezika i književnosti

VODITELJI REDAKCIJE: Aida Bešlagić – Jašarević, prof.
                                   Admir Demir
OBJAVA TEKSTOVA I SLIKA: Merima Kurtović Čengić, prof.

FOTOGRAFIJE

Facebook stranica Prve gimnazije