Greška
  • [sigplus] Critical error: Image gallery folder Gimnazijada2015/dan1/KMObalaPeta is expected to be a path relative to the image base folder specified in the back-end.

[sigplus] Critical error: Image gallery folder Gimnazijada2015/dan1/KMObalaPeta is expected to be a path relative to the image base folder specified in the back-end.

IMG 7831Drugog dana takmičenja, prva muška košarkaška utakmica odigrana između Pete gimnazije i Gimnazije Obala počela je u 9:00.


U prvoj četvrtini Gimnazija Obala nije postigla niti jedan koš, dok je Peta gimnazija, na čelu sa Asmerom Halilovićem, dala sedam koševa. Prvi koš za Obalu postiže Emir Begtašević iz slobodnog bacanja u drugoj četvritini. Gimnazija Obala se trudila nadjačati ekipu Pete gimnazije, te je prvo poluvrijeme završeno rezultatom 10:5 u korist Pete gimnazije. Učenici Pete gimnazije nastavljaju svoje uspješne akcije i u trećoj četvrtini, što možemo vidjeti i iz rezultata (21:6). Na početku četvrte četvrtine dalo se naslutiti da Peta gimnazija ide u polufinale. Krajnji rezultat je bio 29:7. Čestitamo pobjednicima!

 

NOVINAR: Halilović Ilma IIIa
FOTOREPORTER: Gurda Ena IIIa

{gallery}Gimnazijada2015/dan1/KMObalaPeta{/gallery}

Facebook stranica Prve gimnazije