Greška
  • [sigplus] Critical error: Image gallery folder Gimnazijada2015/dan1/KMCetvrtaPeta is expected to be a path relative to the image base folder specified in the back-end.

[sigplus] Critical error: Image gallery folder Gimnazijada2015/dan1/KMCetvrtaPeta is expected to be a path relative to the image base folder specified in the back-end.

DSC_0909.JPGDruga utakmica prvog muškog košarkaškog kola odvijala se između Pete gimnazije i Četvrte gimnazije.

Obje ekipe su krenule jako energično. Prva dva poena dala je Peta gimnazija. Dvije minute prije kraja prve četvrtine, Četvrta gimnazija je dala svoj prvi koš, a tri poena je dao momak sa brojem tri, te je to dovelo do izjednačavanja rezultata.
Početak druge četvrtine počela je sjajnom akcijom Četvrte gimnazije i njihovim vodstvom nakon čega je Peta gimazija izjednačila i povela rezultatom 10:7.
Kraj druge četvrtine je obilježen rezultatom 13:7 za Petu gimnaziju. Ona je nastavila svoje vodstvo i u trećoj četvrtini i rezultat je bio 25:12.
Četvrta četvrtina je bila napeta i oba tima su pokazala svoj maksimalni trud, ali Peta gimanzija je bila jača u ovom okršaju te je krajnji rezultat 33:15.

NOVINAR: Belma Hadžić, IIIc

{gallery}Gimnazijada2015/dan1/KMCetvrtaPeta{/gallery}

Facebook stranica Prve gimnazije