Sedamnaesta Gimnazijada, tradicionalno sportsko takmičenje u organizaciji naše škole, otvorena je 21.oktobra na "Metalcu", školskom igralištu Prve gimnazije. 


Ponosni domaćin je i ove godine goste počastio prikladnim programom, čiji je konac označio početak ove manifestacije. Nakon prozivke i kratkog pregleda historije Prve gimnazije, za koje je, na našu čast bio zadužen bh. sportski novinar Nikola Bilić, zastave u bojama gimnazija su se vihorile na oktobarskom vjetru. Učešće je uzelo devet sarajevskih gimnazija i MSŠ "Enver Pozderović" iz Goražda. Uslijedio je govor VD direktora Prve gimnazije, Jasmine Melkić, koja je toplom dobrodošlicom pozdravila prisutne i poželjela sreću svim učesnicima. Gimnazijadu je svečano otvorio njen osnivač, Faruk Bešlić, penzionisani profesor naše škole. Olimpijsku zastavu je uz zvuke himne podigao učenik Prve gimnazije, košarkaš Sani Čampara, evropski prvak u kategoriji kadeta. Ovaj svečani trenutak uljepšao je orkestar Srednje muzičke škole svojom izvedbom i dvije učenice naše škole, koje su izvele svoju plesnu tačku. Da je Gimnazijada prilika za sve talente, svjedočio je, kao i obično, hor Prve gimnazije. Takmičarski duh i želja za uspjehom su se osjećali u zraku. Nadamo se da će tako i ostati, te da će ovom prilikom učesnici predstaviti sebe i svoje škole u najboljem svjetlu i ono najvažnije, sklopiti nova, trajna prijateljstva.

 

Sportsko nadmetanje se završava u petak, 23.oktobra, kada će "Gimnazijada 2015" biti svečano zatvorena i proglašeni oni najuspješniji. Svim učesnicima želimo puno sreće i uspjeha , neka najbolji pobijedi.

 

NOVINAR: Adela Tatlić, IIIb
               Aida Osmanagić, IIIc

Facebook stranica Prve gimnazije