Greška
  • [sigplus] Critical error: Image gallery folder Gimnazijada2015 is expected to be a path relative to the image base folder specified in the back-end.

[sigplus] Critical error: Image gallery folder Gimnazijada2015 is expected to be a path relative to the image base folder specified in the back-end.

pozivnica prednji dio

U organizaciji Prve gimnazije, u periodu od 21. do 23. oktobra 2015. godine, održat će se tradicionalno sportsko takmičenje „Gimnazijada 2015". Učenici iz devet sarajevskih gimnazija i gosti iz Goražda takmičit će se u ženskoj i muškoj košarci, ženskoj i muškoj odbojci te u ženskom i muškom stonom tenisu.

Ceremonija otvaranja počinje 21. oktobra u 10.00 sati na igralištu Metalac. Košarkaške i odbojkaške utakmice održavat će se u Skenderiji (dvorane 1 i 2), a takmičenja u stonom tenisu u sportskoj sali Prve gimnazije.
Pobjednici će biti proglašeni 23. oktobra u 13.00 sati na Metalcu.Prva gimnazija Sarajevo tradicionalno organizuje sportsko natjecanje učenika sarajevskih gimnazija „Gimnazijadu", koja je prije 1992. godine okupljala i gimnazijalce iz drugih gradova BiH i bivše države, i čiji je, do prije četiri godine, glavni pokrovitelj bio gradonačelnik Grada Sarajeva.

Glavni cilj ove manifestacije je javna smotra odgojno-obrazovnog rada u školskom sportu, širenje humanih ideja putem sporta, prevencija svih oblika neadekvatnog ponašanja mladih i prije svega druženje djevojaka i mladića iz svih teritorijalnih cjelina Grada Sarajeva.

DATUM ODRŽAVANJA MANIFESTACIJE: 21. do 23. oktobar 2015.
UČESNICI: sportisti devet sarajevskih gimnazija i gosti iz Goražda
SPORTSKE DISCIPLINE: ženska i muška košarka; muška odbojka; ženski i muški stoni tenis
CEREMONIJA ORTVARANJA: 21. oktobar – 10.00 sati - SPORTSKO IGRALIŠTE Prve gimnazije (METALAC);
MJESTO ODSRŽAVANJA UTAKMICA: košarka i odbojka - SKENDERIJA (dvorane 1 i 2); stoni tenis – sportska sala Prve gimnazije
PROGLAŠENJE POBJEDNIKA: 23. oktobar – 13.00 sati - SPORTSKO IGRALIŠTE Prve gimnazije (METALAC);

NOSIOCI PROJEKTA: profesori i učenici Prve gimnazije

{gallery}Gimnazijada2015{/gallery}

Facebook stranica Prve gimnazije