Opširnije: Mozaik mladosti star 135 godinaPovodom Dana škole i 135. godišnjice postojanja Prve gimnazije, održana je svečana priredba. Ugledna sarajevska dama, stara samo po godinama, a u principu puna mladosti i elana, na taj način pokazala je svoje kvalitete, prisjetila se starih vremena, ali i poklonila pogled u budućnost.

Opširnije: Mozaik mladosti star 135 godina

Opširnije: Vremeplov sa društvenjacimaU kabinetu društvenih nauka danas je zaista bilo zanimljivo. Ne treba zapostavljati ni druge kabinete, ali ovo je bio jedan od najinteresantnijih. Profesorice Meliha Trumić i Arijana Ahić su uložile dosta napora budući da su nam priredile zaista bogat i inovativan sadržaj.

Opširnije: Vremeplov sa društvenjacima

Opširnije: O kulturi Velike Britanije i još ponekim temama na Dan školeU kabinetu br. 37, kabinetu engleskog jezika, učenici razreda IIa, IIIf , IIc  te IVd organizovali su zabavne radionice s ciljem upoznavanja posjetilaca sa kulturom Velike Britanije. Učenici su napravili mapu Velike Britanije, povezali naš maternji jezik sa engleskim kroz razne primjere, te nas je muška ekipa IIc razreda upoznala sa najvažnijom sporednom stvari na svijetu – fudbalom.

Opširnije: O kulturi Velike Britanije i još ponekim temama na Dan škole

Opširnije: Matematičke poslasticeKroz poslastice, za prste polizati, matematiku prikazujemo u najljepšem svjetlu. Najposjećeniji kabinet sa videoprezentacijom mami učenike, profesore i goste da nauče nešto novo iz matematike.

Opširnije: Matematičke poslastice

Facebook stranica Prve gimnazije